Basecamp Jotunheimen

6. juli kl. 08:00
12. juli kl. 20:00
Fjellsportinteresserte
Fellestur, Fottur, Arrangement, Bre, Klatring, Jotunheimen, Alpinklatring, Fjellsportinteresserte, Blikjentmedfjellsport
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Jotunheimen (se kart)

Bli med på en uke full av utfordringer og flotte naturopplevelser i hjertet av Jotunheimen! Opplev brevandring, tinderangling, klatring og spektakulære fotturer sammen med andre flotte fjellsportere i sommer. Bli med på Basecamp Jotunheimen 6.-12.juli!

Vi følger fhi sine retningslinjer og DNT smittevernplan for gjennomføring av turer. Mer info under generelle vilkår.

Gradering: Varierer etter tur. Fysisk vanskelighet: ca. 500-2000 høydemeter/ ca. 10-20 kilometer/ ca. 5-12 timer per dag. Teknisk vanskelighet: nivå 2-6. For å lese mer om fjellsportgraderingen, se https://bergen.dntfjellsport.no/gradering.

Lurer du på om DNT fjellsport Bergen er noe for deg? Bli med, og vi er sikre på at det kommer til å bli flere turer. De som ønsker å klatre eller gå på tur på egenhånd, er selvsagt også hjertelig velkomne på denne samlingen!

Utgangspunktet for BC Jotunheimen er Krossbu Turisthytte i Bøverdalen. Over tyve 2000-meterstopper ligger i området, Smørstabbreen, Jotunheimens største isbre ligger i gangavstand fra Krossbu. Reisetiden fra Bergen er ca 5,5 timer.

Ved Krossbu Turisthytte setter vi opp telt og lavvoer i høyfjellscampen. Dersom man ønsker å bo i hytte kan man selv ta kontakt med Krossbu Turisthytte for å booke og betale for overnatting i hytte.

Alle arrangerte turer blir med DNT-godkjent turleder eller NF-sertifisert fører.

Påmelding til de arrangerte føringsturene foregår på nett. Alle som vil være med på føringstur i fjellet eller på bre MÅ melde seg på selve samlingen først. Føringsturene slippes våren 2020, link kommer da. Prisen for føringsturer står i beskrivelsen for hver av turene.

(OBS! Føringsturene publiseres 03.juni. Disse åpnes for påmelding 10.juni. Det blir sendt ut mail til deltakere på samlingen når de åpner.)

Turer som ikke forutsetter taubruk, er ikke føringsturer og vil bli arrangert med turleder. Disse turene er åpne for alle, gratis og vil bli annonsert under samlingen.

Selve campen inkluderer:

• Overnatting 6 netter i eget telt
  • Tilbud om turer med turleder

Vi håper godt fellesskap kan friste til å delta for de som vil klatre eller gjøre andre ting på egenhånd. Målet for samlingen er å samle så mange fjellsportinteresserte på ett sted som mulig.

Program for føringsturer (arrangeres tirsdag til lørdag)Inkluderer blåisvandring i Bøverbreen, blåisvandring i Eventyrisen, klatring på Skeie, klatring på store Austabotntind mf. og klatring på Tronoberget i Lom. Les gjerne om Blåisvandring i Eventyrisen og turen langs Dyrhaugsryggen som vi hadde i 2019:  https://bergen.dntfjellsport.no/artikler/turreportasjer/ .

Dagsturer som ikke krever føring (arrangeres tirsdag til lørdag): Aktuelle turmål er Store Smørstabbtinden (2208 moh), Fannaråken (2068 moh) eller kanskje en luftig tur langs ryggen fra Leirdalen over Skagsnebb og Hurrbreatinden tilbake til Krossbu. Turene krever ikke påmelding på forhånd. Dette blir organisert på Krossbu kvelden før tur. Aktuelle turmål blir presentert under samlingen. Vi vil ha tilbud om dagstur med turleder til alle som ikke er påmeldt føringstur. Det er gratis å delta på dagsturer som ikke krever NF-godkjent føring.

Oppmøtested: Nygårdstangen, ved lastebilparkeringen under broen like ved AdO.

Avreise: Mandag kl 12:00. Oppmøte på Nygårdstangen kl 11:45. Vi reiser med privatbiler. Mer informasjon om transport kommer senere.

Hjemreise: Vi beregner å være hjemme i Bergen søndag ca kl 20:00.

Vilkår: Se generelle vilkår. Turen er primært for voksne, nedre aldersgrense 16 år.

Mat: Alle medbringer mat for frokost, lunsj og middag. Dersom været er godt legger vi opp til felles grilling i campen. Drikke og øvrig mat ordnes av den enkelte deltaker. Det er mulig å betale for frokost, niste eller 3-retters middag inne på Krossbu turiststasjon en eller flere dager for dem som ønsker det.

Utstyr: Alle tar med egen antibac. Telt/lavvo, sovepose, liggeunderlag, matlagingsutstyr. Klær for skiftende vær. Hodelykt. Se ellers for de enkelte turene og turlaget sin pakkeliste utstyrsliste for sommerfjellet.

Antall deltakere: Det åpnes for 35 plasser

Pris: Kr 850,- for medlemmer og 1150,- for ikke-medlemmer. Dette inkluderer: tur med turleder på lørdag til onsdag, overnatting i teltleir i høyfjellscampen ved Krossbu Turisthytte. Føringsturer og reise kommer i tillegg.

Spørsmål? Har du spørsmål om turen kan du kontakte turleder eller Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55 33 58 10 eller bht@dnt.no

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Basecamp Jotunheimen