Byfjellstrimmen, 4 TOPPER I ÅSANE, moderat/middels tempo

Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
610

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner.  Grunnet smittevernhensyn har vi kanselert det opprinnelige turprogrammet. Vi prøver å gjennomføre 2 turer i uken i mai og juni mnd. Alle turene fremover krever påmelding. Turene blir lagt ut på nett fortløpende.

OBS!  DENNE TUREN KREVER PÅMELDING

Turbeskrivelse: Vi gjentar suksessen og tar med oss fire topper på en gang! Turen starter ved parkeringsplassen på Baugtveit (Håkonsplass) og derfra går vi på sti oppover Furbudalen, via Midtfjellet til Høgstefjellet (464 moh). Videre går turen ned til Rimmaskaret (275 moh) og oppover igjen til Veten (487 moh). På Veten tar vi en velfortjent pause før vi går ned til Sætregården (225 moh) og opp til Tellevikafjellet (391 moh). Siste topp på turen er Nordgardsfjellet (355 moh). Herfra er det kort vei ned til Baugtveit. Hele turen går i ulendt terreng så det er viktig med gode sko. Da det er mye opp og ned er det viktig at du har med deg klær for å holde varmen på toppene.

Trasé: Baugtveit - Høgstefjellet - Rimmaskaret - Veten - Tellevikafjellet - Nordgardsfjellet - Baugtveit

Turledere: Linn Eidsvik (tlf. 93469296), Omar Ole Larsen (tlf. 95973173)

Oppmøte: Baugtveit parkeringsplass (se kart)

Parkering: Parkering på oppmøtested. Ingen avgift.

Stigning: Ca. 800 hm

Distanse: Ca. 12 km

Varighet: Ca. 5.5 timer

Gradering av turen: Middels

Vi oppfordrer til privat transport

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Alle har ansvar for å følge smittevernregler, ta med Antibac og hold avstand. (Les generelle vilkår under)

Ta med:  mat og drikke.

Vi oppfordrer til å støtte opp om dette tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

• Omar Ole Larsen