Klart det går: Søndagstur Fløyen

Fellestur

Dato
24. mai kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer, Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Klartdetgår, Fløyen, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Grønntur
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
611
Dette arrangementet er over!

Vil du oppdage nye, fine turområder i Bergen? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? Vi ønsker velkommen til søndagsturer én gang i måneden. Turene er en del av "Klart det går!"-satsingen til BHT som tilrettelegger for personer med en fysisk funksjonsnedsettelse, for deg som ikke kan eller ønsker å gå så fort.

Bergen og Hordaland Turlag forholder seg til DNT sin smitteverninstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår.

Søndagtur til Fløyen med Klart det går - 24. mai:

Oppmøtested: Den Blå Steinen (Torgallmenningen) kl 11:00.

Transport: Av hensyn til smittevern oppfordrer vi til å unngå bruk av kollektivtransport dersom mulig. Vi henviser ellers til FHI sin veileder knyttet til kollektivtransport.

Pris: Turtilbudet er gratis. Turlaget kan dekke utgifter til ledsager og spesialtransport ved behov.

Ta med: Matpakke, (varm) drikke, varme klær, gode sko og sitteunderlag. 

Turbeskrivelse:

Denne dagen går vi fra byen i retning mot Fløyen. Vi skal kose oss ute i naturen, i frisk luft, og ha det hyggelig sammen.  Mulighetene er mange. Vi kan gå mot Brushytten, Skomakerdiket, Søre Kamvei eller mot Sandviken. Vi har valget mellom både grusvei og sti. Vi vil også vurdere å dele gruppen, dersom det er ulike ønsker til lengde på turen. Vi vurderer også dette dersom det er mye folk der vi går av smittevernhensyn.  Vi tilpasser tempoet til alle som blir med- velkommen skal du være!

Dersom noen ønsker å ta Fløibanen er dette mulig. Fløibanen har egne retningslinjer for å ivareta smittevern. Gi oss beskjed når du melder deg på om du ønsker dette. Det er bratt fra byen og opp til Fløyen. Men turen fra øvre fløibanestasjon er mulig for rullestolbrukere, og vi anbefaler en elektrisk kombi/utestol. Grusveiene er gode, men noen bratte bakker i Fløyenområdet kan gjøre det utfordrende om man bruker manuell stol eller ikke har ledsager. Ta ellers gjerne med familie og venner. Disse må også meldes på.

Frivillige/turledere fra BHT: Marit SHeidi, Linn Beate, Marit HL og Saskia.

Våre frivillige turledere er alle kurset i DNT sine retningslinjer for smittevern, og skal sørge for å gjennomføre en trygg og fin tur. Velkommen!

PÅMELDING

Påmelding er obligatorisk grunnet koronasituasjonen. Total gruppestørrelse: 20 stk.

Kontakt Sigrid (nr. 90850308 / mail sigrid.kvaale.myksvoll@dnt.no) for påmelding. Dersom du har tilknytning til Blindeforbundet, kontakt Silje Thon (nr. 480 70 372).

Påmelding innen 22.mai. Du er først påmeldt etter at du har mottatt bekreftelse på dette.

VED BEHOV FOR LEDSAGER
Dersom du har behov for ledsager har du selv ansvar for at denne er en del av samme smitteenhet, og ellers vurdere gode og trygge løsninger for deg. Våre frivillige turledere skal som alle andre holde minst 1 meter avstand til andre, og kan ikke bidra som ledsagere. 

Ta kontakt med Silje dersom du har et ønske om å ha med ledsager. Tilbudet om ledsager gjelder blinde eller svaksynte, og Blindeforbundet vil forsøke å organisere dette.

Bergen og Hordaland Turlag (BHT) og Norges Blindeforbund (NBF) Hordaland samarbeider om disse søndagsturene. BHT stiller med utdannete turledere som møter deltakerne ved oppstart, og sørger for at gruppen har det fint og trygt på tur. NBF vil så langt det er mulig hjelpe til med å skaffe ledsagere om det er behov for det. Turene kan variere fra lett til noe mer krevende.

Har du spørsmål til Bergen og Hordaland Turlag? Kontakt prosjektleder Sigrid Kvåle Myksvoll nr. 55 33 58 15 eller sigrid.kvaale.myksvoll(at)dnt.no

Takk til Vestland Fylkeskommune og Bergen kommune for økonomisk støtte som gjør prosjektet mulig.

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no