Avlyst Kitekurs på Haugastøl (16-26 år)

22. januar kl. 16:15
24. januar
Kurs, , Kiting, Kitekurs, Dntungbergen, Ski, Ungdom, Aktivitetskortet, Kitesurf
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga smittevernomsyn

Denne helgen skal vi bli bergtatt av vinden - det er nemlig tid for kitekurs på Haugastøl! Spenn på deg skiene, ta på deg selen, og la vinden stå for resten. I løpet av kurset vil vi lære å bevege oss raskt over snøen, hoppe, trikse og sveve både høyt og lavt, og langt! Etter helgen vil vi ha gjennomgått de elementære tingene man trenger for å håndtere en kite. Du kommer til å lære å temme vindens krefter, og fange den med kiten. Hvis du liker sommerfugler i magen, fart og spenning, da kommer du garantert til å elske kiting! (Påmeldingsfrist 08.januar 2021)

«Kite» er et engelsk ord for drage. Når vinden blåser gjennom disse dragene/seilene vil de være i stand til å dra oss bortover snøen og føre oss dit vi vil. Kiter og skiseil har blitt brukt i lang tid, og noen har brukt det som fremkomstmiddel for å besøke Nordpolen.

Kurset foregår over en helg på Haugastøl.

Smittevern

Vi følger råd angående gjennomføring av kurs, og har en egen smitteverninstruks i DNT. Koronaberedskap og smitteverninstruks i DNT

Dato: 22.-24.januar

Oppmøtested: Bergen jernbanestasjon kl.11.30. Toget går kl.11.57 Fremme på Haugastøl kl. 14.47

Passer for deg 16-26 år

Program:

KITEKURSET:

Dag 1 (kveld og ankomst)

Vi møtes presis kl. 21 i cafeen på Haugastøl. Her går vi gjennom grunnleggende teori, sikkerhet, utstyret som skal brukes og hvordan helgen blir lagt opp i forhold til vindmeldingen.

Dag 2 – kitekurs og god middag

Oppmøte i cafeen kl. 09.30 for felles avreise til dagens spot. Denne dagen er det fokus på pakking av kite,  launch- og styring av kiten, hvordan legge den sikkert ned, sammenpakking av kiten i mye vind samt sikkerhet. Om nivået til deltakerne tillater det vil man kunne starte med ski/snowboard mot slutten av dagen. Dagen avsluttes tilbake på Haugastøl Hotell ca kl. 16.00. Vi lager middag sammen på kvelden.

Dag 3 – Kitekurs

Oppmøte i cafeen kl. 09.45 for felles avreise til dagens spot. Søndagen brukes til å fortsette der man slapp lørdagen. Noen vil ha behov for å øve noe mer med kite før de tar på ski/snowboard, mens andre vil trene på å kjøre frem og tilbake, snu og krysse mot vinden. Vi tilpasser til deltakernes nivå og gir veiledning. Dagen avsluttes tilbake på Haugastøl Hotell ca kl. 16.00

Endringer i programmet kan forekomme – instruktøren vil informere underveis. Beskrivelse av kurs fra Fluid med mer info.

Hjemreise: kl.16.00 med tog til Bergen. Fremme i Bergen kl. 18.54

Utstyr: Se turlagets utstyrsliste for vinterfjellet, i tillegg til informasjonen under.

Fluid bruker både foil og tubekøter på sine kurs. Veldig mange skal kun kite på snø etter endt kurs og da velger de fleste en foil kite. Tubekitene kan brukes på både snø og vann og blir som oftest brukt av de som kiter begge steder.

Fluid stiller med kiter, trapes og hjelm til alle. Har du egen hjelm, kan du gjerne ta med den. For helgen trenger du egne ski eller snowbard. I tillegg til med varme vinterklær, anbefales det å ha med en varm dunjakke, samt høye og godt isolerte vintersko om du ikke liker å gå hele dagen i slalomsko. Alle må også ha snøbriller, solkrem og annet utsyr for å klare seg i fjellet. Vi kjører samlet i private biler til kursspotten.

Turledere: Mari, tlf. 99106813 og Nina. tlf. 93857345 Turleder tar kontakt i forkant av turen.

Generelle vilkår: Les dem her.

Pris: Medlem 2600 kr,-. 3000 Ikke-medlem kr,-. Lyst til å være med på flere turer med DNT ung? Bli medlem her. Med i prisen får du instruksjon med dyktige instruktører fra Fluid, leie av utstyr, 2 overnattinger, felles middag fredag og lørdag. Frokost og lunsj til begge dager må ordnes av hver enkelt deltaker. Billetter til transport må deltakere ordne selv.

Aktivitetskort: På denne aktiviteten kan du bruke aktivitetskort. Send en påmelding til silje.valla@dnt.no med løpenummer på aktivitetskortet ditt.

Følg oss gjerne på instagram for flotte turbilder, eller facebook for ulike aktiviteter og arrangementer.

Kitekurs på Haugastøl (16-26 år)

• Nina Sommerfelt-Pettersen
  • Mari Ingeborg Hope Nesse