Byfjellstrimmen, ULRIKSVARDEN VIA ULRIKSRENNEN, moderat/middels tempo

Fellestur

Dato
25. oktober kl. 11:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

I Byfjellstrimmen kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre sammen med inspirerende turledere.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte søndagsturer.  Grunnet smittesporing kreves det registrering av alle deltakerne.

DENNE TUREN KREVER PÅMELDING. (Se nærmere om fremgangsmåten nedenfor*)

Turbeskrivelse: Denne søndagen er det mulig å stifte bekjentskap med Sikksakken på Landås. Det er en turvei som tar oss i sikk sakk oppover fra bebyggelsen og til Tryggheim. Der har vi fjellene foran oss og vi tar oss nordover mot Perabu og krysser over til Skiveien. Bak Steinen i Skiveien finnes en hylle i den bratte fjellveggen. Den strekker seg oppover fra høyre mot venstre. Før Ulriksmasten ble bygget var dette en mye benyttet rute til toppen av Ulriken. Nå er deler av stien grodd igjen, men det er en fin rute med utsikt underveis oppover. Vel oppe på platået fortsetter vi videre mot Ulrikens høyeste punkt: Ulriksvarden. Derfra følger vi vanlig løype til Turnerhytten og tar Indianerstien ned til Korketrekkeren og Montana. Turen krever godt fottøy. Ved ugunstige værforhold velger vi alternativ rute.

Trasé: Sikksakken - Perabu - Steinen - Ulriksrennen - Ulriksvarden - Turnerhytten - Indianerstien – Korketrekkeren

Turledere: Kari Litleskare (tlf. 48023005), Lise Sørfonn (tlf. 92899457), Linn Eidsvik (tlf. 93469296), Arild Flokenes (tlf.99012298)

Oppmøte: Ved Landåslien 39 (se kart)

Parkering: Parkering i gatene

Stigning: Ca. 800 hm

Distanse: Ca. 10 km

Varighet: Ca. 5 timer

Gradering av turen: Middels

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Linn Kristin Eidsvik
  • Kari Litleskare
  • Lise Sørfonn
  • Arild Flokenes